Du behöver
- 240 g grahamsmjöl (4 dl)
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smör kallt, i stavar
- 100 g fetaost
- 2 dl filmjölk
- 0.5 st gräslök knippa
- 2 tsk olivolja
- 1 l vatten
- 2 tärning grönsaksbuljong
- kajennpeppar en dutt
- 600 g gröna ärter tinade
- 1 dl crème fraîche
Gör så här
1
Hetta upp ugnen till 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver, elvispa i smöret samt ¼ av osten till smulig massa på lågt varv. Tillsätt mjölken och vänd snabbt samman till deg, blanda under tiden i resterande smulad fetaost. Forma till 4 bullar och grädda på papprad plåt cirka 10 minuter mitt i ugnen.
2
Skölj och finskiva löken, fräs den på svag värme i rejäl gryta 5 minuter. Späd med vatten plus buljongtärning och kajenn och koka upp. Tillsätt ärterna, koka upp och sjud någon minut. (Stav)mixa. Servera eventuellt med en klick creme fraiche eller liknande.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Näringsvärde: Kcal 447, Fett 22 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 12 g