Rökt fisk med rabarbersalsa

Du behöver 6 dl mellanmjölk 1 1/2 dl vetemjöl 6 ägg 1 tsk salt 1 krm malen vitpeppar 1 dutt kajennpeppar olja till formen 3...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 dl mellanmjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 dutt kajennpeppar
  • olja till formen
  • 3 rabarberstänger
  • 3 msk strösocker
  • 1 röd chilifrukt
  • 2–3 tsk rosépeppar
  • cirka 500 g varmrökt fisk

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Vispa mjölk och mjöl till slät smet, vispa i ett ägg i taget. Blanda i salt och pepparsorterna. Häll i oljad, ugnsvarm form, cirka 25 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen tills smeten stannat, 20–25 minuter.

2
Skölj rabarbern, skala den inte. Skär stängerna i centimeterkorta bitar och varva dem med sockret i kastrull. Halvera, kärna ur och finstrimla eller hacka chilin, blanda med rabarbern. Krossa rosépepparn och rör i den också. Sjud på svag värme under lock tills rabarbern mjuknat och sockret smält, blanda om ibland.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 429, Fett 17 g, Kolhydrater 31 g, Fibrer 1 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top