Du behöver
- 4 bakpotatisar
- 500 g färska rödbetor
- rejäl persiljeruska
- 2 tsk flingssalt
- svartpeppar
- 1 1/2 dl matgrädde
- 2–3 klyftor vitlök
- 4 skivor entrecote
- 2 msk smör
- 1 dl (röd)vin
Gör så här
1
Tvätta, torka av och kryssa potatisarna. Baka dem i mikron på högsta effekt i cirka 4 minuter per potatis, alltså 15–16 minuter.
2
Skala rödbetorna och råriv halvgrovt, gärna i maskin. Strimla en grabbnäve persiljeblad. Vänd i dem, liksom salt och peppar. Smaksätt grädden med pressad vitlök, ett par nypor (fling)salt och några vrid svartpeppar. Vänd ner grädden i rödbetorna.
3
Klipp jack i köttets fettkant, salta och peppra skivorna frikostigt. Hetta upp stekpanna med smör. Bryn köttet på näst högsta värme i 2–3 minuter på varje sida. Slå på vin, täck med lock och låt bräsera på svag värme 2–3 minuter, beroende på hur genomstekt du vill ha köttet.
Näringsvärde: Kcal 556, Fett 21 g, Kolhydrater 47 g, Fibrer 6 g