Stekt entrecote med rödbetssallad

Du behöver 4 bakpotatisar 500 g färska rödbetor rejäl persiljeruska 2 tsk flingssalt svartpeppar 1 1/2 dl matgrädde 2–3 klyftor vitlök 4 skivor entrecote 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 bakpotatisar
  • 500 g färska rödbetor
  • rejäl persiljeruska
  • 2 tsk flingssalt
  • svartpeppar
  • 1 1/2 dl matgrädde
  • 2–3 klyftor vitlök
  • 4 skivor entrecote
  • 2 msk smör
  • 1 dl (röd)vin

Gör så här

1
Tvätta, torka av och kryssa potatisarna. Baka dem i mikron på högsta effekt i cirka 4 minuter per potatis, alltså 15–16 minuter.

2
Skala rödbetorna och råriv halvgrovt, gärna i maskin. Strimla en grabbnäve persiljeblad. Vänd i dem, liksom salt och peppar. Smaksätt grädden med pressad vitlök, ett par nypor (fling)salt och några vrid svartpeppar. Vänd ner grädden i rödbetorna.

3
Klipp jack i köttets fettkant, salta och peppra skivorna frikostigt. Hetta upp stekpanna med smör. Bryn köttet på näst högsta värme i 2–3 minuter på varje sida. Slå på vin, täck med lock och låt bräsera på svag värme 2–3 minuter, beroende på hur genomstekt du vill ha köttet.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 556, Fett 21 g, Kolhydrater 47 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top