Rödbetor med fetakräm

Du behöver 2 st rödbetor i knippe, gärna små 4 prt quinoa 1 pkt haricots verts lättkokta 2 st knipplökar skivade 2 msk olivolja +...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st rödbetor i knippe, gärna små
  • 4 prt quinoa
  • 1 pkt haricots verts lättkokta
  • 2 st knipplökar skivade
  • 2 msk olivolja + 1 msk
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • salt nymalen svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 st matyoghurt burk
  • 1 msk honung

Gör så här

1
1 Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, cirka 20 minuter.

2
2 Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Vänd ihop med haricots verts, lök, 2 msk olivolja, vinäger och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

3
3 Mosa fetaost med en gaffel, blanda med yoghurt, 1 msk olivolja och honung, krydda med salt och peppar.

4
4 Skala rödbetorna, servera med quinoa och fetakräm.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 441, Fett 21 g, Kolhydrater 42 g, Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top