Du behöver
- 2 st rödbetor i knippe, gärna små
- 4 prt quinoa
- 1 pkt haricots verts lättkokta
- 2 st knipplökar skivade
- 2 msk olivolja + 1 msk
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 msk citronsaft färskpressad
- salt nymalen svartpeppar
- 150 g fetaost
- 1 st matyoghurt burk
- 1 msk honung
Gör så här
1
1 Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten, cirka 20 minuter.
2
2 Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Vänd ihop med haricots verts, lök, 2 msk olivolja, vinäger och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
3
3 Mosa fetaost med en gaffel, blanda med yoghurt, 1 msk olivolja och honung, krydda med salt och peppar.
4
4 Skala rödbetorna, servera med quinoa och fetakräm.
Näringsvärde: Kcal 441, Fett 21 g, Kolhydrater 42 g, Fibrer 12 g