Du behöver
- 9 st ägg
- 3 msk majonnäs
- 200 g kallrökt lax i tunna skivor
- gräslök eller smörgåskrasse
- citron
- 1 st påse salladsblad fina
- olivolja
- danskt rågbröd
Gör så här
Lägg ner äggen i kokande vatten och koka 9 minuter, spola dem kalla. Skala äggen, hacka 6 stycken, ta bort vitan från resterande tre (den behövs inte här) och hacka gulorna, blanda ägghacket med så mycket majonnäs att det precis håller ihop och smaka av noga med salt och peppar. Lägg upp laxen på fyra tallrikar, lägg på ett “ägg” av äggsallad. Skär gräslök och strö över. Servera med gott danskt rågbröd och fina salladsblad ihopvända med en aning god olivolja.
Näringsvärde: Kcal 527, Fett 29 g, Kolhydrater 31 g, Fibrer 8 g