Äggsallad med rökt lax

Du behöver 9 st ägg 3 msk majonnäs 200 g kallrökt lax i tunna skivor gräslök eller smörgåskrasse citron 1 st påse salladsblad fina olivolja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 9 st ägg
  • 3 msk majonnäs
  • 200 g kallrökt lax i tunna skivor
  • gräslök eller smörgåskrasse
  • citron
  • 1 st påse salladsblad fina
  • olivolja
  • danskt rågbröd

Gör så här

Lägg ner äggen i kokande vatten och koka 9 minuter, spola dem kalla. Skala äggen, hacka 6 stycken, ta bort vitan från resterande tre (den behövs inte här) och hacka gulorna, blanda ägghacket med så mycket majonnäs att det precis håller ihop och smaka av noga med salt och peppar. Lägg upp laxen på fyra tallrikar, lägg på ett “ägg” av äggsallad. Skär gräslök och strö över. Servera med gott danskt rågbröd och fina salladsblad ihopvända med en aning god olivolja.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 527, Fett 29 g, Kolhydrater 31 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top