Grillad sechuankyckling med kramad rödbetssallad

Du behöver 500 g kycklingfilé, gärna ekologisk majskyckling 4 salladslökar flingsalt Marinad 1 msk sechuanpeppar 1 hackad vitlöksklyfta 1 citron, finrivet skal 1 dl olivolja...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé, gärna ekologisk majskyckling
  • 4 salladslökar
  • flingsalt
  • Marinad
  • 1 msk sechuanpeppar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl olivolja
  • Rödbetssallad
  • ca 700 g betor i olika färger, polka, gula och röda
  • 0,75 dl fruktig olivolja
  • 0,5 citron, saften
  • flingsalt och nymald svartpeppar
  • Garnering
  • ev blandade småskott och blad

Gör så här

1
Skär kycklingen i breda skivor, lite på snedden. Skär av en bit på löken. Varva försiktigt kyckling och lök på dubbla spett. Lägg dem i en form.

2
Rosta sechuanpepparn i en torr panna i någon minut. Stöt den lätt i en mortel. Rör ihop marinaden och häll den på spetten. Vänd runt dem väl. Marinera i minst fem timmar, men gärna över natten.

3
Ta ut kycklingspetten ur kylen i god tid före grillning. Tänd grillen.

4
Skrubba rödbetorna väl. Skiva dem så tunt som möjligt, helst på mandolin. Plocka och skölj de blad som ser fina ut. Hacka cirka 6 rödbetsstjälkar. Lägg allt i en serveringsskål.

5
Krama salladen med olja, citronsaft, salt och peppar. Smaka av balansen mellan sälta och syra noga.

6
Grilla spetten i 2–3 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Salta. Servera med salladen. Toppa eventuellt med lite skott och blad.


Kommentar:
Tid 1 timme + marineringstid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top