Grillad squash med bulgur och feta

Du behöver 2 st squash sköljda 4 prt helkornsbulgur 1 pkt sugarsnaps eller sockerärter 1 st burk kidneybönor sköljda 1 pkt fetaost Dressing 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st squash sköljda
  • 4 prt helkornsbulgur
  • 1 pkt sugarsnaps eller sockerärter
  • 1 st burk kidneybönor sköljda
  • 1 pkt fetaost

Dressing

1 msk dijonsenap
2 msk vit balsamvinäger
1 st vitlök riven
4 msk olivolja
salt och peppar

Topping

mynta bladen från en bunt
pistagenötter

Gör så här

1
Skiva squashen tunt på längden, gärna med mandolin. Lägg på skärbräda och salta lätt. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen. Koka ärterna ett par minuter i saltat vatten och skölj sedan med kallt så att kokningen avstannar. Vispa samman senap, vinäger och vitlök i en skål, vispa sedan i oljan. Smaka av med salt och peppar. Torka av squashen noga och grilla i omgångar i torr het grillpanna tills den är fint randig.

2
Vänd ihop bulgur, kidneybönor, smulad fetaost och hälften av dressingen, toppa med squash, sugar­snaps, mynta och pistagenötter. Häll över resterande dressing.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 536, Fett 24 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 16 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top