Morotsbröd med solrosfrön

Du behöver 25 g jäst 3 dl vatten 37-gradigt 0.5 dl rapsolja 1 dl maltsirap 7.5 dl grahamsmjöl 1 dl solrosfrön lätt hackade 5 dl...

Tillagningstid: 180 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten 37-gradigt
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 dl maltsirap
  • 7.5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl solrosfrön lätt hackade
  • 5 dl morötter finrivna
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

1
Lös jästen i vattnet, tillsätt olja, sirap, grahamsmjöl, solrosfrön, morotsriv och det mesta av vetemjölet. Arbeta i maskin 4–5 minuter, strö i saltet och arbeta ytterligare 5 minuter. Jäs dragfritt under handduk någon timme. Boxa ner degen i bunken igen, dela den på mjölat bakbord och knåda 5 minuter.

2
Forma till två runda eller ovala bröd. Jäs dem 45 minuter under duk, snitta ytan med rakblad och grädda cirka 40 minuter i 200 grader. Ta ut och låt kallna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top