Fetaostbiff med varm morotssallad

Du behöver 400 g fast potatis 400 g nötfärs 150 g fetaost i bit 1 msk potatismjöl 1 tsk färsk rosmarin hackad smör till stekning...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fast potatis
  • 400 g nötfärs
  • 150 g fetaost i bit
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk färsk rosmarin hackad
  • smör till stekning
  • 3 st morötter
  • 0.5 dl spad kaprisbär + lite
  • olivolja till stekning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

1
Koka potatisen. Lägg under tiden färsen i en bunke. Bryt ner osten i små bitar och arbeta in den i färsen med potatismjöl, rosmarin, salt och peppar till en jämn tjock smet.

2
Skala och gör långa remsor av morötterna med potatisskalaren. Skiva kaprisbären.

3
Hetta upp en stekpanna med smör. Tryck ut all färsen direkt i pannan. Stek den i cirka 3 minuter. Dela i tårtbitar och vänd dem i pannan. Stek i ytterligare 2–3 minuter.

4
Fräs morötterna hastigt i 1 msk olja i en stekpanna. Rör i creme fraiche, kapris och en gnutta spad av kaprisen. Puttra ihop i cirka 1 minut. Salta och peppra. Servera biffen med morotssalladen och kokt potatis.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 514, Fett 29 g, Kolhydrater 27 g, Fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top