Du behöver
- 2 ägg
- 3,5 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl majsmjöl
- 3 dl majskorn
- 2 dl riven ost, gärna Västerbotten
- 1 tsk salt
- smör och olja till stekning
- 1 gurka
- 1 msk olivolja
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 2 avokador
- 0,5 dl blad av persilja
- matyoghurt
Gör så här
1
Knäck äggen i en bunke och häll i mjölken. Tillsätt vetemjöl och majsmjöl och vispa till en slät, tjock smet. Rör ner majskorn, ost och salt. Låt svälla i cirka 5 minuter.
2
Skala och skiva gurkan mycket tunt. Krama in lite salt, olja och vinäger. Halvera, gröp ur och skiva avokadorna. Vänd försiktigt ner den i gurkan med persilja.
3
Stek plättar i smörolja i cirka 1 minut på varje sida tills de är
4
gyllene och frasiga.
5
Servera plättarna nystekta med gurksallad och en klick matyoghurt.
Näringsvärde: Kcal 627, Fett 22 g, Kolhydrater 80 g, Fibrer 6 g