Majsplättar med gurksallad

Du behöver 2 ägg 3,5 dl mjölk 3 dl vetemjöl 2 dl majsmjöl 3 dl majskorn 2 dl riven ost, gärna Västerbotten 1 tsk salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 ägg
  • 3,5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 3 dl majskorn
  • 2 dl riven ost, gärna Västerbotten
  • 1 tsk salt
  • smör och olja till stekning
  • 1 gurka
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2 avokador
  • 0,5 dl blad av persilja
  • matyoghurt

Gör så här

1
Knäck äggen i en bunke och häll i mjölken. Tillsätt vetemjöl och majsmjöl och vispa till en slät, tjock smet. Rör ner majskorn, ost och salt. Låt svälla i cirka 5 minuter.

2
Skala och skiva gurkan mycket tunt. Krama in lite salt, olja och vinäger. Halvera, gröp ur och skiva avokadorna. Vänd försiktigt ner den i gurkan med persilja.

3
Stek plättar i smörolja i cirka 1 minut på varje sida tills de är

4
gyllene och frasiga.

5
Servera plättarna nystekta med gurksallad och en klick matyoghurt.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 627, Fett 22 g, Kolhydrater 80 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top