Skinkschnitzel med varm sallad

Du behöver 4 skinkschnitzlar (à ca 120 g) vetemjöl 1 ägg ströbröd 1 dl riven parmesanost smör och olja till stekning salt och peppar Sallad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skinkschnitzlar (à ca 120 g)
  • vetemjöl
  • 1 ägg
  • ströbröd
  • 1 dl riven parmesanost
  • smör och olja till stekning
  • salt och peppar
  • Sallad
  • 1 burk (à 410 g) matvete
  • 300 g urkärnade minioliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ask minitomater
  • (ca 100 g)
  • 1–2 msk olivolja
  • 1 dl hackad, färsk basilika eller persilja
  • En halv citron, saften

Gör så här

1
Skölj matvetet i ett durkslag. Häll av oliverna på vetet i durk­slaget. Skala och skiva vitlöken.

2
Vänd skinkskivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med parmesan.

3
Hetta upp två rymliga stekpannor. Stek schnitzlarna i smörolja i den ena pannan i cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.

4
Fräs under tiden vetet med oliverna, vitlöken och tomaterna i olivolja i den andra pannan på hög värme i ett par minuter. Vänd ner basilika eller persilja och pressa över citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera schnitzlarna med salladen.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 546, fett 28 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top