Du behöver
- 4 skinkschnitzlar (à ca 120 g)
- vetemjöl
- 1 ägg
- ströbröd
- 1 dl riven parmesanost
- smör och olja till stekning
- salt och peppar
- Sallad
- 1 burk (à 410 g) matvete
- 300 g urkärnade minioliver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ask minitomater
- (ca 100 g)
- 1–2 msk olivolja
- 1 dl hackad, färsk basilika eller persilja
- En halv citron, saften
Gör så här
1
Skölj matvetet i ett durkslag. Häll av oliverna på vetet i durkslaget. Skala och skiva vitlöken.
2
Vänd skinkskivorna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med parmesan.
3
Hetta upp två rymliga stekpannor. Stek schnitzlarna i smörolja i den ena pannan i cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
4
Fräs under tiden vetet med oliverna, vitlöken och tomaterna i olivolja i den andra pannan på hög värme i ett par minuter. Vänd ner basilika eller persilja och pressa över citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera schnitzlarna med salladen.
Näringsvärde: Kcal 546, fett 28 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 6 g