Du behöver
- 4 pilgrimsmusslor
- 100 g renskuren marulkfilé
- 100 g renskuren laxfilé
- 4 stora räkor
- Marinad:
- 1 dl chilisås av ketchuptyp
- 5 stänk röd tabasco
- 1/2-1 msk vitvinsvinäger
- 3 msk olja
Gör så här
1
Lägg hela musslor, marulkfilé och laxfilé uppdelade i stora bitar, samt skalade räkor i en skål eller plastpåse.
2
Rör samman ingredienserna till marinaden och häll över fiskblandningen. Vänd om så att marinaden fördelar sig jämnt. Marinera 2-3 timmar.
3
Trä upp fiskbitar och skaldjur på spett. Grilla i ugn eller på träkolsgrill på väloljat galler eller i halster. Kan även stekas i panna.
4
Servera gärna med bakpotatis som får sälta genom att den garneras med rom. Två färger för effektens skull.
Det här är ett recept av Örjan Andersson, elev i “maritim gastronomi”, en yrkesutbildning på restaurangskolan Riverside i Uddevalla.
För fler recept av havets läckerheter, klicka på länkarna.