Chilimarinerade havsspett

Du behöver 4 pilgrimsmusslor 100 g renskuren marulkfilé 100 g renskuren laxfilé 4 stora räkor Marinad: 1 dl chilisås av ketchuptyp 5 stänk röd tabasco...


4 portioner

Du behöver

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 100 g renskuren marulkfilé
  • 100 g renskuren laxfilé
  • 4 stora räkor
  • Marinad:
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 5 stänk röd tabasco
  • 1/2-1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olja

Gör så här

1
Lägg hela musslor, marulkfilé och laxfilé uppdelade i stora bitar, samt skalade räkor i en skål eller plastpåse.

2
Rör samman ingredienserna till marinaden och häll över fiskblandningen. Vänd om så att marinaden fördelar sig jämnt. Marinera 2-3 timmar.

3
Trä upp fiskbitar och skaldjur på spett. Grilla i ugn eller på träkolsgrill på väloljat galler eller i halster. Kan även stekas i panna.

4
Servera gärna med bakpotatis som får sälta genom att den garneras med rom. Två färger för effektens skull.


Kommentar:
Det här är ett recept av Örjan Andersson, elev i “maritim gastronomi”, en yrkesutbildning på restaurangskolan Riverside i Uddevalla.
För fler recept av havets läckerheter, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top