Pasta med stjälkselleri och kräftor

Du behöver 400 g pasta, till exempel penne 1/2 dl rapsolja 8 stjälkar selleri (cirka 350 g) 12 kokta kräftor (1/2 kg) 200 g mild...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta, till exempel penne
  • 1/2 dl rapsolja
  • 8 stjälkar selleri (cirka 350 g)
  • 12 kokta kräftor (1/2 kg)
  • 200 g mild ost i tärningar
  • 1 dl små buketter av krondill
  • 50 g rucola
  • saft av 1 citron (4 msk)
  • salt och peppar

Gör så här

1
Koka pastan i saltat vatten tills den blir al dente. Slå bort vattnet och tillsätt oljan.

2
Tvätta under tiden sellerin och dela den i mindre bitar. Spara lite av blasten. Koka sellerin i saltat vatten 5 minuter. Sista minuten kokas kräftorna med. Häll bort vattnet.

3
Blanda sellerin och kräftorna med pastan, osten, dillen, rucolan, selleriblasten, citronsaften, salt och peppar. Låt pastan stå till sig ett par minuter så att osten smälter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top