Äppeldricka med ingefära

Du behöver 1 kg äpplen av syrlig och söt sort 1 l vatten 1 st citron tvättad, i tunna skivor 6 skiva ingefära färsk 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 kg äpplen av syrlig och söt sort
  • 1 l vatten
  • 1 st citron tvättad, i tunna skivor
  • 6 skiva ingefära färsk
  • 0.5 msk citronsyra
  • 2 dl strösocker (beroende på äpplenas syra och sötma)

Gör så här

1
Skölj äpplena mycket noga. Ta bort fnas och eventuella skador.

2
Häll vattnet i en rostfri bunke och tillsätt citronskivor, ingefära och citronsyra.

3
Grovriv äpplena, för hand eller i en matberedare. Tillsätt direkt i bunken med vätska så att de inte mörknar. Täck med plastfilm och låt stå kallt i ett dygn. Rör om då och då.

4
Sila fruktmassan genom silduk eller i en absolut ren kökshandduk.

5
Rör först i den mindre mängden socker, låt det hela stå en stund så att sockret verkligen löser sig. Smaka av, och rör eventuellt i mer socker, lite i taget tills sötman blir lagom. Späd eventuellt med lite vatten om drickan känns för koncentrerad.

6
Tips Drickan håller cirka 1 vecka i kyl. Det går bra att dubbla receptet, och frysa in drickan. Tänk till exempel vad härligt att ta fram sin egen äppeldricka till advent och värma med kryddor i!


Kommentar:
Tid: 30 minuter + 1 dygn i kyl

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top