Fiskspett med avokadosallad

Du behöver 600 g fiskfilé, t ex hällefilé 1 citron 8 lagerblad, gärna färska 8 blötlagda träspett salt och peppar Sallad 2 galia, cantaloupe- eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fiskfilé, t ex hällefilé
  • 1 citron
  • 8 lagerblad, gärna färska
  • 8 blötlagda träspett
  • salt och peppar
  • Sallad
  • 2 galia, cantaloupe- eller
  • ogenmeloner
  • 2 avokador
  • 1/2 gurka
  • 1 liten bit färsk ingefära
  • 3 msk olivolja
  • saften av 1 citron

Gör så här

1
Skär fisken i cirka 4 x 4 centi­meter stora bitar. Skiva citronen och skär i bitar. Halvera lagerbladen. Varva fisk, citron och lagerblad på blötlagda spett. Salta och peppra, ställ åt sidan så länge.

2
Halvera melonerna och gröp ur kärnorna. Halvera avokadon och ta bort kärnorna. Skala gurkan lite slarvigt. Ta ut kulor med kuljärn eller skär allt i bitar.

3
Skala och strimla ingefäran mycket fint. Fördela allt i melonskalen. Ringla över olivolja och citronsaft. Salta lätt och peppra.

4
Pensla spetten och grilla (eller stek) runt om i 2–3 minuter beroende på fiskens tjocklek. Servera med salladen och nykokt färsk­potatis.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 448, Fett 13 g, kolhydrater 48 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top