Du behöver
- 600 g fiskfilé, t ex hällefilé
- 1 citron
- 8 lagerblad, gärna färska
- 8 blötlagda träspett
- salt och peppar
- Sallad
- 2 galia, cantaloupe- eller
- ogenmeloner
- 2 avokador
- 1/2 gurka
- 1 liten bit färsk ingefära
- 3 msk olivolja
- saften av 1 citron
Gör så här
1
Skär fisken i cirka 4 x 4 centimeter stora bitar. Skiva citronen och skär i bitar. Halvera lagerbladen. Varva fisk, citron och lagerblad på blötlagda spett. Salta och peppra, ställ åt sidan så länge.
2
Halvera melonerna och gröp ur kärnorna. Halvera avokadon och ta bort kärnorna. Skala gurkan lite slarvigt. Ta ut kulor med kuljärn eller skär allt i bitar.
3
Skala och strimla ingefäran mycket fint. Fördela allt i melonskalen. Ringla över olivolja och citronsaft. Salta lätt och peppra.
4
Pensla spetten och grilla (eller stek) runt om i 2–3 minuter beroende på fiskens tjocklek. Servera med salladen och nykokt färskpotatis.
Näringsvärde: Kcal 448, Fett 13 g, kolhydrater 48 g, Fibrer 7 g