Du behöver
- färskpotatis och dill
- 2 burkar à 200 g matjessill i bitar
- 1 huvud grönsallad, väl sköljt
- 1 knippa färsk lök
- 2 1/2 dl hackade inlagda rödbetor
- Sås:
- 2 hårdkokta ägg
- 2 dl gräddfil
- 1/2 dl klippt gräslök
- salt
Gör så här
1
1 Borsta potatisarna och koka dem med dillstjälkar.
2
2 Öppna sillburkarna och sila av spadet.
3
Lägg upp sillbitarna på salladsblad på var sin tallrik.
4
Skiva lökarna och fördela dem på tallrikarna. Fördela rödbetorna.
5
3 Skala och hacka äggen. Blanda ner dem i gräddfilen tillsammans med gräslök och salt.
6
Rör inte mer än nödvändigt, endast för att blanda ingredienserna, annars blir gräddfilen rinnig.
7
Servera med färskpotatisarna, garnera med dillvippor.