Matjestallrik och gräddfilssås med ägg

Du behöver färskpotatis och dill 2 burkar à 200 g matjessill i bitar 1 huvud grönsallad, väl sköljt 1 knippa färsk lök 2 1/2 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • färskpotatis och dill
  • 2 burkar à 200 g matjessill i bitar
  • 1 huvud grönsallad, väl sköljt
  • 1 knippa färsk lök
  • 2 1/2 dl hackade inlagda rödbetor
  • Sås:
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl klippt gräslök
  • salt

Gör så här

1
1 Borsta potatisarna och koka dem med dillstjälkar.

2
2 Öppna sillburkarna och sila av spadet.

3
Lägg upp sillbitarna på salladsblad på var sin tallrik.

4
Skiva lökarna och fördela dem på tallrikarna. Fördela rödbetorna.

5
3 Skala och hacka äggen. Blanda ner dem i gräddfilen tillsammans med gräslök och salt.

6
Rör inte mer än nödvändigt, endast för att blanda ingredienserna, annars blir gräddfilen rinnig.

7
Servera med färskpotatisarna, garnera med dillvippor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top