Färskpotatissallad med lax

Du behöver 700 g färskpotatis salt till kokning Sås 3 dl gräddfil 1/2 dl sötstark senap 1 tsk ättiksprit (12-procentig) 2 msk färskriven pepparrot 1/2...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 700 g färskpotatis
  • salt till kokning
  • Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 1/2 dl sötstark senap
  • 1 tsk ättiksprit (12-procentig)
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1/2 dl hackade, färska örter, t ex dill, gräslök, dragon och krasse
  • salt och peppar
  • Till servering
  • ca 600 g varmrökt regnbågsforell, eller annan rökt fisk

Gör så här

1
Skrapa och sjud potatisen precis mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna lite.

2
Rör ihop såsen i en skål. Halvera potatisarna och blanda ner i såsen. Strö över örterna.

3
Servera potatissalladen med rökt fisk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top