Du behöver
- 1 rökt kalkonklubba (800–900 g)
- 500 g färska bönor, t ex vaxbönor, sockerärter eller haricots verts
- 1 kruka romansallad
- 2 sardellfiléer
- 1 tsk dijonsenap
- 1 äggula
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl olivolja
- 1 dl finriven parmesan
- 1 tsk vatten
- saften av 1/2 citron
- worchestersås
- salt och peppar
Gör så här
1
1 Ansa och snoppa bönorna. Plocka och skölj salladen, bryt den i grova bitar.
2
2 Hacka sardellerna. Rör ihop i en skål med senap, äggula och vinäger. Pressa i vitlöken. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills det blir en homogen sås.
3
3 Rör i parmesan och vatten. Smaka av med citronsaft, worchestersås, salt och peppar.
4
4 Koka bönorna i 3–4 minuter i saltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av i durkslag och blanda runt i skål med sallad och dressing. Servera med tunt skivad, rökt kalkon.
Näringsvärde: Kcal 502, Fett 28 g, Kolhydrater 9 g, Fibrer 5 g