Caesarbönor med rökt kalkon

Du behöver 1 rökt kalkonklubba (800–900 g) 500 g färska bönor, t ex vaxbönor, sockerärter eller haricots verts 1 kruka romansallad 2 sardellfiléer 1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 rökt kalkonklubba (800–900 g)
  • 500 g färska bönor, t ex vaxbönor, sockerärter eller haricots verts
  • 1 kruka romansallad
  • 2 sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 äggula
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 tsk vatten
  • saften av 1/2 citron
  • worchestersås
  • salt och peppar

Gör så här

1
1 Ansa och snoppa bönorna. Plocka och skölj salladen, bryt den i grova bitar.

2
2 Hacka sardellerna. Rör ihop i en skål med senap, äggula och vinäger. Pressa i vitlöken. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle tills det blir en homogen sås.

3
3 Rör i parmesan och vatten. Smaka av med citronsaft, worchestersås, salt och peppar.

4
4 Koka bönorna i 3–4 minuter i saltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av i durkslag och blanda runt i skål med sallad och dressing. Servera med tunt skivad, rökt kalkon.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 502, Fett 28 g, Kolhydrater 9 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top