Du behöver
- 400 g strömmingsfiléer
- 1/2 tsk salt
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk rågmjöl eller grahamsmjöl
- smör till stekning
- Mos:
- 2 stora morötter
- 4–6 potatisar
- 1 tsk salt
- ev 1 msk smör
Gör så här
1
Klipp bort ryggfenorna. Lägg filéerna platt på en bräda med skinnsidan nedåt. Strö på salt och bred senap på hälften av dem. Täck med de övriga. Strö mjölet på en tallrik och doppa bägge sidor. Stek i smör i medelvarm panna.
2
Skala och skär morötter och potatisar i bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Spara vattnet. Mosa och rör in så mycket av vattnet att det blir ett mjukt mos. Tillsätt en smörklick om så önskas.
Läsarrecept av Maj-Britt Eklund