Baconkyckling med örtstuvning

Du behöver 800 g potatis 1 rejält blomkålshuvud vatten, salt, (svart)peppar 4 stora kycklingbröstfiléer 1 kruka dragon 8 skivor bacon 0,5 msk smör 0,75 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 1 rejält blomkålshuvud
  • vatten, salt, (svart)peppar
  • 4 stora kycklingbröstfiléer
  • 1 kruka dragon
  • 8 skivor bacon
  • 0,5 msk smör
  • 0,75 dl vin eller buljong
  • 1 liter mellanmjölk
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 kruka gräslök

Gör så här

1
Skala och kvarta potatisarna, dela blomkålen. Lägg i kastrull och mät upp vatten så det täcker. Koka upp, tillsätt 2 teskedar salt per liter vatten. Sjud i 8 minuter. Slå bort vattnet.

2

3
Hetta upp en stekpanna med lock.

4
Ansa filéerna, peppra och stoppa dragon innanför baconet, vira två runt varje filé. Bryn köttet. Tillsätt vin, lägg på lock och sänk till svag värme. Låt bräsera 15 minuter.

5

6
Koka upp mjölken under omrörning i stor kastrull. Skaka mjöl och 1 deciliter vatten till jämn smet. Häll ner i mjölken under omrörning. Koka upp, låt småputtra 3 minuter. Smaksätt med 1 tesked salt och 2 kryddmått svartpeppar. Vänd i kål och potatis, hackad dragon och gräslök.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 548, Fett 11 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 8 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top