Du behöver
- 800 g potatis
- 1 rejält blomkålshuvud
- vatten, salt, (svart)peppar
- 4 stora kycklingbröstfiléer
- 1 kruka dragon
- 8 skivor bacon
- 0,5 msk smör
- 0,75 dl vin eller buljong
- 1 liter mellanmjölk
- 5 msk vetemjöl
- 1 kruka gräslök
Gör så här
1
Skala och kvarta potatisarna, dela blomkålen. Lägg i kastrull och mät upp vatten så det täcker. Koka upp, tillsätt 2 teskedar salt per liter vatten. Sjud i 8 minuter. Slå bort vattnet.
2
3
Hetta upp en stekpanna med lock.
4
Ansa filéerna, peppra och stoppa dragon innanför baconet, vira två runt varje filé. Bryn köttet. Tillsätt vin, lägg på lock och sänk till svag värme. Låt bräsera 15 minuter.
5
6
Koka upp mjölken under omrörning i stor kastrull. Skaka mjöl och 1 deciliter vatten till jämn smet. Häll ner i mjölken under omrörning. Koka upp, låt småputtra 3 minuter. Smaksätt med 1 tesked salt och 2 kryddmått svartpeppar. Vänd i kål och potatis, hackad dragon och gräslök.
Näringsvärde: Kcal 548, Fett 11 g, Kolhydrater 55 g, Fibrer 8 g