Lertallrikasill med kapris

Du behöver 1 kg potatis 600 g saltsillfilé eller stora strömmingsfiléer, urvattnad salt 1 st rödlök 20 cm purjolök 1 st citron det strimlade gula...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 600 g saltsillfilé eller stora strömmingsfiléer, urvattnad
  • salt
  • 1 st rödlök
  • 20 cm purjolök
  • 1 st citron det strimlade gula skalet
  • ströbröd eller rågmjöl
  • olja till formen
  • 1.5 dl matgrädde
  • 1 msk småkapris

Gör så här

1
Värm ugnen till 250 grader. Skala och koka potatisen. Saltsillfiléerna bör ha legat i vatten minst ett par timmar. På strömmingsfiléerna ska ryggfenan klippas bort, och köttsidan behöver saltas lite. Peppra din valda fisksort lätt inuti.

2

3
Finskiva rödlöken och purjon. Fördela löken och citronskal mellan dubbla sillfiléer eller i vikt strömmingsfilé. Vänd fiskpaketen i ströbröd och lägg i oljad ugnsform.

4

5
Grädda 10 minuter mitt i ugnen. Häll på grädden försiktigt, så den inte rinner ovanpå paneringen. Grädda ytterligare 10 minuter till grädden är simmig och bubblar. Servera med kapris.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 518, Fett 25 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top