Du behöver
- 1 kg potatis
- 600 g saltsillfilé eller stora strömmingsfiléer, urvattnad
- salt
- 1 st rödlök
- 20 cm purjolök
- 1 st citron det strimlade gula skalet
- ströbröd eller rågmjöl
- olja till formen
- 1.5 dl matgrädde
- 1 msk småkapris
Gör så här
1
Värm ugnen till 250 grader. Skala och koka potatisen. Saltsillfiléerna bör ha legat i vatten minst ett par timmar. På strömmingsfiléerna ska ryggfenan klippas bort, och köttsidan behöver saltas lite. Peppra din valda fisksort lätt inuti.
2
3
Finskiva rödlöken och purjon. Fördela löken och citronskal mellan dubbla sillfiléer eller i vikt strömmingsfilé. Vänd fiskpaketen i ströbröd och lägg i oljad ugnsform.
4
5
Grädda 10 minuter mitt i ugnen. Häll på grädden försiktigt, så den inte rinner ovanpå paneringen. Grädda ytterligare 10 minuter till grädden är simmig och bubblar. Servera med kapris.
Näringsvärde: Kcal 518, Fett 25 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 5 g