Du behöver
- 1 st pajdeg kyld, i rulle
- 8 st mazarinformar
- 8 st oliver kärnfria
- 125 g fetaost
- 3 st ägg
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 600 g morötter
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 9 dl vatten
- 1 dl matlagningsgrädde
- kajennpeppar
- 0.5 tsk spiskummin nystött
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader. Rulla
2
ut degen och skär till bitar lagom för aluminiumformarna, tryck fast degen mot översta formkanten. För-
3
dela oliver och fetaosttärningar i formarna. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten över osten i formarna. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.
4
5
Skala morötterna och dela i bitar. Koka med smulad buljong i vattnet i rymlig kastrull tills morötterna är genommjuka. (Stav)mixa, tillsätt grädden och smaka av soppan med kajenn och spiskummin.
Näringsvärde: Kcal 401, Fett 28 g, Kolhydrater23 g, Fibrer 5 g