Morotssoppa och fetaostpaj

Du behöver 1 st pajdeg kyld, i rulle 8 st mazarinformar 8 st oliver kärnfria 125 g fetaost 3 st ägg 0.5 dl matlagningsgrädde 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st pajdeg kyld, i rulle
  • 8 st mazarinformar
  • 8 st oliver kärnfria
  • 125 g fetaost
  • 3 st ägg
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 600 g morötter
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 9 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • kajennpeppar
  • 0.5 tsk spiskummin nystött

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Rulla

2
ut degen och skär till bitar lagom för aluminiumformarna, tryck fast degen mot översta formkanten. För-

3
dela oliver och fetaosttärningar i formarna. Vispa samman ägg, grädde, salt och peppar. Häll smeten över osten i formarna. Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.

4

5
Skala morötterna och dela i bitar. Koka med smulad buljong i vattnet i rymlig kastrull tills morötterna är genommjuka. (Stav)mixa, tillsätt grädden och smaka av soppan med kajenn och spiskummin.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 401, Fett 28 g, Kolhydrater23 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top