Du behöver
- 2 gula lökar
- 2 msk smör
- 4 portioner spagetti
- vatten, salt
- 200 g champinjoner
- 500 g mager nötfärs
- salt, svartpeppar
- 7–8 enbär
- 500 g chilikryddat tomatkross från tetra
- 6–8 (gula) tomater
- lite hackad dragon
- några droppar citronolja
Gör så här
1
Grovhacka löken, låt den smälta i stekpannan med 1 tesked fett i 5 minuter på svag värme. Koka upp pastavattnet med salt och koka pastan som vanligt.
2
3
Ansa och tärna svampen. Ta undan löken så länge och stek nu
4
svampen på rätt hög värme i 1 tesked smör. Ta upp. Bryn färsen i resten av fettet, dela den direkt i pannan till gaffelbitar. Salta och peppra under stekning. Finstöt enbären och blanda i dem. Vänd i tomatkonserven, smaka av, justera kryddning och lägg på lock. Låt småputtra några minuter.
5
6
Skiva tomaterna och varva dem med hackad dragon, salta, peppra och droppa på olja.
Näringsvärde: Kcal 550, Fett 17 g, Kolhydrater 59 g, Fibrer 7 g