Vild pastasås med dragontomater

Du behöver 2 gula lökar 2 msk smör 4 portioner spagetti vatten, salt 200 g champinjoner 500 g mager nötfärs salt, svartpeppar 7–8 enbär 500...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 4 portioner spagetti
  • vatten, salt
  • 200 g champinjoner
  • 500 g mager nötfärs
  • salt, svartpeppar
  • 7–8 enbär
  • 500 g chilikryddat tomatkross från tetra
  • 6–8 (gula) tomater
  • lite hackad dragon
  • några droppar citronolja

Gör så här

1
Grovhacka löken, låt den smälta i stekpannan med 1 tesked fett i 5 minuter på svag värme. Koka upp pastavattnet med salt och koka pastan som vanligt.

2

3
Ansa och tärna svampen. Ta undan löken så länge och stek nu

4
svampen på rätt hög värme i 1 tesked smör. Ta upp. Bryn färsen i resten av fettet, dela den direkt i pannan till gaffelbitar. Salta och peppra under stekning. Finstöt enbären och blanda i dem. Vänd i tomatkonserven, smaka av, justera kryddning och lägg på lock. Låt småputtra några minuter.

5

6
Skiva tomaterna och varva dem med hackad dragon, salta, peppra och droppa på olja.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 550, Fett 17 g, Kolhydrater 59 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top