Höstsallad med kyckling och betor

Du behöver 4 portioner quinoa 600 g kycklingfilé salt, nymalen svartpeppar smör + olja till stekning 1 paket (150 g) fetaost 1 burk (2 dl)...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner quinoa
  • 600 g kycklingfilé
  • salt, nymalen svartpeppar
  • smör + olja till stekning
  • 1 paket (150 g) fetaost
  • 1 burk (2 dl) creme fraiche
  • 150 g spenat, sköljd och torr
  • 8 rödbetor, kokta
  • olivolja
  • balsamicokräm
  • (en rå skalad rödbeta)

Gör så här

1
Sätt ugnen på 180 grader. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Salta och peppra kycklingen runtom och stek i smör och olja till fin färg. Lägg i ugnsform och låt gå i ugn tills innertemperaturen är 68 grader. Kolla med termometer. Låt vila.

2
(Stav)mixa fetaost och creme fraiche till en jämn kräm.

3
Lägg upp spenat och quinoa i tallrikar. Riv kycklingen i bitar, klyfta rödbetor och lägg upp.

4
(Hyvla den råa rödbetan tunt, gärna med mandolin, lägg på salladen.) Lägg på en klick fetakräm, ringla över olja och balsamicokräm.

5
Salta och peppra.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 580, Fett 25 g, Kolh 39 g, Fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top