Du behöver
- 4 portioner quinoa
- 600 g kycklingfilé
- salt, nymalen svartpeppar
- smör + olja till stekning
- 1 paket (150 g) fetaost
- 1 burk (2 dl) creme fraiche
- 150 g spenat, sköljd och torr
- 8 rödbetor, kokta
- olivolja
- balsamicokräm
- (en rå skalad rödbeta)
Gör så här
1
Sätt ugnen på 180 grader. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Låt svalna. Salta och peppra kycklingen runtom och stek i smör och olja till fin färg. Lägg i ugnsform och låt gå i ugn tills innertemperaturen är 68 grader. Kolla med termometer. Låt vila.
2
(Stav)mixa fetaost och creme fraiche till en jämn kräm.
3
Lägg upp spenat och quinoa i tallrikar. Riv kycklingen i bitar, klyfta rödbetor och lägg upp.
4
(Hyvla den råa rödbetan tunt, gärna med mandolin, lägg på salladen.) Lägg på en klick fetakräm, ringla över olja och balsamicokräm.
5
Salta och peppra.
Näringsvärde: Kcal 580, Fett 25 g, Kolh 39 g, Fibrer 11 g