Gratinerade fiskbullar med majssnacks

Du behöver 1 st purjolök smör till stekning 1 st burk fiskbullar i hummersås 100 g västerbottensost riven Majssnacks 2 st majskolvar färdigkokta 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • smör till stekning
  • 1 st burk fiskbullar i hummersås
  • 100 g västerbottensost riven

Majssnacks

2 st majskolvar färdigkokta
2 msk rapsolja
1 msk saft av citron
salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skiva purjon mycket tunt. Fräs den mjuk i smör och bred ut i botten av en ugnssäker form, eller i fyra portionsformar.

2
Fördela fiskbullarna med sås på purjon och strö över ost. Gratinera i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills de har fått fin färg.

3
Skiva under tiden majsen tunt med en vass och kraftig kniv. Vänd runt med olja, citron, salt och peppar. Garnera eventuellt med lite tunnskuren purjoblast.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 493, Fett 28 g, Kolhydrater 37 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top