Småländska kräftor

Du behöver Ca 25 levande kräftor 10-literskastrull 4 liter vatten 1 1/2 dl jodfritt salt 2 sockerbitar 1/2 dl konjak riktligt med dillkronor Gör så...


0 portioner

Du behöver

  • Ca 25 levande kräftor
  • 10-literskastrull
  • 4 liter vatten
  • 1 1/2 dl jodfritt salt
  • 2 sockerbitar
  • 1/2 dl konjak
  • riktligt med dillkronor

Gör så här

1
Skölj kräftorna i rikligt med kallt vatten och kontrollera att de är levande. Koka upp vattnet med salt, dillkronor, socker och konjak. Låt koka ordentligt innan de levande kräftorna läggs i. Lägg i några kräftor i taget så att vattnet kokar hela tiden. Låt vattnet koka upp igen och sedan koka ca 8 minuter.

2
Ta upp kräftorna och sila över spadet i en bunke. Lägg i kräftorna och tillsätt fräscha dillkronor. Kyl av genom att sätta bunken i kallt vatten. Förvara dem kallt i ett till två dygn.

3
Djupfrysta importerade kräftor kan man låta tina i samma sorts spad. Gärna långsamt i kylskåp under ett par dygn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top