Du behöver
- Ca 25 levande kräftor
- 10-literskastrull
- 4 liter vatten
- 1 1/2 dl jodfritt salt
- 2 sockerbitar
- 1/2 dl konjak
- riktligt med dillkronor
Gör så här
1
Skölj kräftorna i rikligt med kallt vatten och kontrollera att de är levande. Koka upp vattnet med salt, dillkronor, socker och konjak. Låt koka ordentligt innan de levande kräftorna läggs i. Lägg i några kräftor i taget så att vattnet kokar hela tiden. Låt vattnet koka upp igen och sedan koka ca 8 minuter.
2
Ta upp kräftorna och sila över spadet i en bunke. Lägg i kräftorna och tillsätt fräscha dillkronor. Kyl av genom att sätta bunken i kallt vatten. Förvara dem kallt i ett till två dygn.
3
Djupfrysta importerade kräftor kan man låta tina i samma sorts spad. Gärna långsamt i kylskåp under ett par dygn.