Grillad tonfisk med mangoglaze

Du behöver 600 g färsk tonfisk matolja Glazen: 1 dl mangobitar 2 msk olivolja 0.5 st chili urkärnad och hackad röd 1 msk citronsaft färskpressad...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g färsk tonfisk
  • matolja

Glazen:

1 dl mangobitar
2 msk olivolja
0.5 st chili urkärnad och hackad röd
1 msk citronsaft färskpressad
1 msk honung
salt

Gör så här

1
Tänd grillen i god tid.

2
Skär tonfisken i fyra skivor och pensla dem med matolja.

3
Mixa ingredienserna till glazen med en stavmixer till slät konsistens.

4
Grilla tonfisken, 20–30 sekunder på var sida beroende på tjocklek. Den ska vara rå i mitten, annars blir den torr och tråkig.

5
När du vänder fisken, pensla med glazen på den färdiggrillade sidan. Lägg upp på tallrik, pensla på andra sidan och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top