Du behöver
- 1 st gul lök hackad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 700 g rotfrukter t ex rotselleri, morot, potatis i bitar
- 1 st saffran (0,5 g)
- 2 msk olivolja
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 st linser (400 g)
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt och peppar
- 4 st tortillabröd ekologiska
- färskost t ex philadelphia
- 2 msk mango chutney
- olivolja
Gör så här
1
1. Fräs lök och rotfrukter med saffran i olja i en rymlig kastrull i ett par minuter. Tillsätt en liter vatten och buljongtärningar.
2
2. Koka upp och koka under lock tills grönsakerna mjuknat.
3
3. Tillsätt hälften av linserna i kastrullen, mixa. Droppa i vinäger och tillsätt resten av linserna. Smaka av. Späd om den är för tjock.
4
4. Bred färskost och chutney på två av bröden. Lägg på de andra bröden och stek dem gyllene i oljan i en stekpanna i cirka 1 minut på varje sida. Servera varma till soppan.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Näringsvärde:
Kcal 470
Fett 24 g
Kolhydrater 53 g
Fibrer 9 g