Du behöver

  • 4 mjuka små tortillabröd
  • en gnutta (oliv)olja
  • 400 g färsk spenat
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 6 kokta kalla potatisar
  • 6 småtomater
  • 6 ägg
  • 5–6 dl mellanmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • salladsblad
  • 4 skivor chevreost

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader. Träng ner bröden i varsin lättoljad portionspajform, sådär 12 cm tvärsöver, eller i trängsel i liten långpanna. Brödkanterna får gärna vara höga, de blir knapriga.

2
Fräs spenaten slak och ganska torr i stekpanna på hög värme med en aning olja. Salta och peppra, fördela spenaten i bröden. Lägg också skivad potatis och delade tomater bland spenaten.

3
Vispa samman ägg och mjölk, smaksätt smeten med saltet och

4
1 krm nymalen svartpeppar. Fördela smeten i formarna och grädda cirka 20 minuter, tills äggsmeten stannat. Servera med riven sallad och bruten chevreost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 477, Fett 17 g , Kolhydrater 54 g, Fibrer 7 g

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows