Du behöver
- 4 mjuka små tortillabröd
- en gnutta (oliv)olja
- 400 g färsk spenat
- flingsalt
- svartpeppar från kvarn
- 6 kokta kalla potatisar
- 6 småtomater
- 6 ägg
- 5–6 dl mellanmjölk
- 1/2 tsk salt
- salladsblad
- 4 skivor chevreost
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader. Träng ner bröden i varsin lättoljad portionspajform, sådär 12 cm tvärsöver, eller i trängsel i liten långpanna. Brödkanterna får gärna vara höga, de blir knapriga.
2
Fräs spenaten slak och ganska torr i stekpanna på hög värme med en aning olja. Salta och peppra, fördela spenaten i bröden. Lägg också skivad potatis och delade tomater bland spenaten.
3
Vispa samman ägg och mjölk, smaksätt smeten med saltet och
4
1 krm nymalen svartpeppar. Fördela smeten i formarna och grädda cirka 20 minuter, tills äggsmeten stannat. Servera med riven sallad och bruten chevreost.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Näringsvärde: Kcal 477, Fett 17 g , Kolhydrater 54 g, Fibrer 7 g