Fläsk- och räkröra i salladsblad

Du behöver 2 klyftor vitlök 0,5–1 chili (kolla styrkan) 2 salladslökar 1 msk neutral olja till stekning 200 g fläskfärs 100 g skalade räkor (ca...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5–1 chili (kolla styrkan)
  • 2 salladslökar
  • 1 msk neutral olja till stekning
  • 200 g fläskfärs
  • 100 g skalade räkor
  • (ca 300 g oskalade)
  • 1 msk fisksås
  • 1 stor lime, saften
  • 0,5 msk honung
  • 1 kruka mynta
  • 1 näve jordnötter, osaltade
  • 1 salladshuvud, sköljt och torrt

Gör så här

1
Hacka vitlök, kärna ur och hacka chili och strimla salladslök. Fräs

2
i olja i ett par minuter, tillsätt färsen och fräs den klar.

3
Hacka räkorna och tillsätt dem, fisksås, limesaft och honung. Ta av från värmen. Plocka av och strimla myntabladen, hacka jordnötterna och vänd ner. Smaka av, behövs det mer fisksås eller limesaft?

4
Lägg upp röran i en skål på ett fat med salladsblad runtom. Välj de fina innersta. Låt var och en skeda i lite röra i ett salladsblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top