Du behöver
- 2 klyftor vitlök
- 0,5–1 chili (kolla styrkan)
- 2 salladslökar
- 1 msk neutral olja till stekning
- 200 g fläskfärs
- 100 g skalade räkor
- (ca 300 g oskalade)
- 1 msk fisksås
- 1 stor lime, saften
- 0,5 msk honung
- 1 kruka mynta
- 1 näve jordnötter, osaltade
- 1 salladshuvud, sköljt och torrt
Gör så här
1
Hacka vitlök, kärna ur och hacka chili och strimla salladslök. Fräs
2
i olja i ett par minuter, tillsätt färsen och fräs den klar.
3
Hacka räkorna och tillsätt dem, fisksås, limesaft och honung. Ta av från värmen. Plocka av och strimla myntabladen, hacka jordnötterna och vänd ner. Smaka av, behövs det mer fisksås eller limesaft?
4
Lägg upp röran i en skål på ett fat med salladsblad runtom. Välj de fina innersta. Låt var och en skeda i lite röra i ett salladsblad.