Du behöver
- 500 g laxfilé
- 1,5 msk riven ingefära
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- ströbröd
- olja till stekning
- 1 gurka
- 2 msk risvinäger
- 2 msk socker
- 0,5–1 röd chili (kolla styrkan)
- 1 kruka koriander, blad och stjälkar, grovhackade
- 200 g tunna risnudlar
- 1 burk (à 400 ml) kokosmjölk
- 1 msk fisksås
- 1 lime, saften (ca 1 msk)
Gör så här
1
Skär laxen i bitar, lägg i matberedare med ingefära, ägg och salt och lite peppar. Pulsmixa men kör inte för länge. Forma 8–12 biffar med händerna och vänd i ströbröd.
2
3
Skala, dela på längden och kärna ur gurkan. Skiva tunt
4
och lägg i en skål med vinäger och socker. Kärna ur och hacka chilin och blanda med gurkan, rör om så att sockret löser sig. Vänta med att blanda i koriandern till precis före servering.
5
6
Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Värm kokosmjölken i en kastrull med fisksås och limesaft.
7
Stek laxbiffarna i olja på medelvärme cirka 2–3 minuter per sida. Lägg upp nudlar i skålar, fördela kokosmjölk över och toppa med biffar och gurksallad.