Laxbiffar med kokosnudlar

Du behöver 500 g laxfilé 1,5 msk riven ingefära 1 ägg 1 tsk salt nymalen svartpeppar ströbröd olja till stekning 1 gurka 2 msk risvinäger...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 1,5 msk riven ingefära
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • ströbröd
  • olja till stekning
  • 1 gurka
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 0,5–1 röd chili (kolla styrkan)
  • 1 kruka koriander, blad och stjälkar, grovhackade
  • 200 g tunna risnudlar
  • 1 burk (à 400 ml) kokosmjölk
  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, saften (ca 1 msk)

Gör så här

1
Skär laxen i bitar, lägg i matberedare med ingefära, ägg och salt och lite peppar. Pulsmixa men kör inte för länge. Forma 8–12 biffar med händerna och vänd i ströbröd.

2

3
Skala, dela på längden och kärna ur gurkan. Skiva tunt

4
och lägg i en skål med vinäger och socker. Kärna ur och hacka chilin och blanda med gurkan, rör om så att sockret löser sig. Vänta med att blanda i koriandern till precis före servering.

5

6
Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Värm kokosmjölken i en kastrull med fisksås och limesaft.

7
Stek laxbiffarna i olja på medelvärme cirka 2–3 minuter per sida. Lägg upp nudlar i skålar, fördela kokosmjölk över och toppa med biffar och gurksallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top