Du behöver
- 10 st potatis medelstora
- 1 st rödlök liten
- 0.5 st knippa gräslök
- 1 dl gräddfil
- 2 krm salt
- svartpeppar nymalen
- 4 skiva danskt rågbröd
- smör eller smörgåsmargarin
- 4 st salladsblad stora
- 2 st burkar hela matjesfiléer
- rädisor till pynt
Gör så här
1
Skala om du vill och koka potatisarna i saltat vatten, 2 tsk salt per liter vatten. Låt svalna lite och skiva.
2
Finhacka skalad halverad lök, finskär gräslöken. Blanda det mesta av båda sorter i gräddfilen, spar lite till garnering. Salta och peppra filen.
3
Bred brödskivorna, lägg dem på var sin tallrik. Täck med var sitt sköljt, väl avskakat salladsblad. Lägg på skivad potatis, filklick och snedskivade matjesbitar. Strö på lök- och gräslökshack, pynta med sköljda rädisor.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows