Tomatpasta med hemgjord tagliatelle

Du behöver 2/3 av pastadegen 1/3 av tomatsåsen en bit parmesanost Gör så här 1 Koka upp väl saltat vatten i en rymlig kastrull. Värm...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2/3 av pastadegen
  • 1/3 av tomatsåsen
  • en bit parmesanost

Gör så här

1
Koka upp väl saltat vatten i en rymlig kastrull. Värm såsen i en kastrull. Kavla först ut pastan till långa plattor i pastamaskinen. Använd rikligt med mjöl för att den inte ska fastna i maskinen eller klibba ihop.

2
Flytta veven och gör sedan tagliatelle eller spagetti. Forma till nystan och lägg på bänken.

3
Koka pastan i vattnet i 1–2 minuter tills den flyter upp. Häll av i durkslag och skaka av vattnet väl. Häll över i en serveringsskål och tillsätt tomatsåsen. Vänd runt mycket väl. Servera med parmesan för var och en att riva över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top