Laxcannelloni med kräfttopping

Du behöver 250 g ricottaost 300 g bladspenat fryst, tinad och urkramad 2 dl Parmesan riven 2 msk mjölk 1 st citron rivet skal av...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g ricottaost
  • 300 g bladspenat fryst, tinad och urkramad
  • 2 dl Parmesan riven
  • 2 msk mjölk
  • 1 st citron rivet skal av
  • salt och peppar
  • 350 g lasagneplattor färska
  • 150 g kallrökt lax i skivor
  • 4 dl ostsås t ex Kelda
  • 1 dl Parmesan riven

Kräfttopping

200 g kräftstjärtar i lag
2 msk olivolja
1 msk saft av citron
1 dl kapris på stjälk
0.5 dl hackad dill
svartpeppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Rör ihop ricotta, spenat, parmesan, mjölk och citronskal, smaka av med salt och peppar.

2
Skär lasagneplattorna i åtta bitar. Bred på fyllningen och lägg på lax. Rulla ihop till rullar och lägg i en smord ugnssäker form (eller i portionsformar som på bilden). Ringla över ostsås. Strö över parmesan. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills de har fått fin färg.

3
Kräfttopping Häll av lagen från kräftstjärtarna. Halvera kaprisen. Blanda resten av ingredienserna och peppra. Toppa cannellonin med blandningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top