Du behöver
- 500 g miljömärkt torsk eller koljafilé
- salt, nymalen svartpeppar
- vetemjöl
- olivolja
- 100 g smör
- 1 dl skivade gröna oliver
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 2 citroner, saften
- 2 dl hackad dill
- Till servering
- nykokt potatis
- sallad med gröna blad, gurka och hyvlad morot
Gör så här
1
Salta och peppra fisken, vänd i mjöl och skaka av överflödigt mjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken cirka 2 minuter på hög värme, sänk värmen, vänd fisken och stek ytterligare 3–4 minuter.
2
Bryn smöret i kastrull, när det börjar bli brynt tillsätt oliver och vitlök. När smöret fått önskad färg pressa i citronsaft, ta av från värmen och vänd i dillen.
3
Servera fisken med smöret, kokt potatis och sallad.
Näringsvärde: kcal 583, fett 30 g, kolhydrater 49 g, fibrer 5 g