Stekt torsk med oliv- och dillsmör

Du behöver 500 g miljömärkt torsk eller koljafilé salt, nymalen svartpeppar vetemjöl olivolja 100 g smör 1 dl skivade gröna oliver 1 klyfta vitlök, hackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g miljömärkt torsk eller koljafilé
  • salt, nymalen svartpeppar
  • vetemjöl
  • olivolja
  • 100 g smör
  • 1 dl skivade gröna oliver
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2 citroner, saften
  • 2 dl hackad dill
  • Till servering
  • nykokt potatis
  • sallad med gröna blad, gurka och hyvlad morot

Gör så här

1
Salta och peppra fisken, vänd i mjöl och skaka av överflödigt mjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fisken cirka 2 minuter på hög värme, sänk värmen, vänd fisken och stek ytterligare 3–4 minuter.

2
Bryn smöret i kastrull, när det börjar bli brynt tillsätt oliver och vitlök. När smöret fått önskad färg pressa i citronsaft, ta av från värmen och vänd i dillen.

3
Servera fisken med smöret, kokt potatis och sallad.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 583, fett 30 g, kolhydrater 49 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top