Du behöver
- 1 kg småpotatis
- 500 g fiskfilé, t ex kolja eller torsk
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- smör och olja att steka i
- 500 g räkor med skal
- 75 g smör
- 1 dl gräslök, finhackad
- 1 dl dill, finhackad
- 1 dl persilja, finhackad
- 0,5 dl hett vatten
- 4 citronklyftor
Gör så här
1
Koka potatisen. Torka fiskfiléerna med hushållspapper. Blanda ströbröd och salt och vänd fisken i blandningen. Stek i smör och olja, ett par minuter på var sida.
2
Skala räkorna. Smält smöret i en kastrull, blanda ner örterna och låt örtsmöret brynas lätt och blanda i vattnet. Blanda med den nykokta potatisen.
3
Servera fisken med potatisen. Toppa med räkor och servera citronklyftor till att pressa över.
Näringsvärde: Kcal 480, Fett 19 g, Kolhydrater 36 g, Fibrer 3 g