Rosmarinkyckling med bönsallad

Du behöver 4 kycklingfiléer 1 msk torkad rosmarin salt och peppar smör och olja till stekning 300 g vaxbönor 250 g tomater, gärna små gula...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk torkad rosmarin
  • salt och peppar
  • smör och olja till stekning
  • 300 g vaxbönor
  • 250 g tomater, gärna små gula
  • 0,5 gurka
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 4 små färska getostar (ca 100 g)

Gör så här

1
Halvera varje kycklingfilé till två tunnare. Krydda med rosmarin, salt och peppar.

2
Ansa och koka bönorna i saltat vatten i cirka 2 minuter. Häll av i durkslag och skölj dem hastigt.

3
Skär tomaterna i lite slarviga bitar. Skär gurkan i stickor. Blanda runt bönor, tomater och gurka med olja och vinäger. Pressa i vitlöken. Salta och peppra.

4
Grilla eller stek kycklingfiléerna i cirka 3 minuter på varje sida tills de är genomstekta och har fått fin färg. Servera kycklingen varm med bönsallad och varsin liten getost.

5

6
Tips! Vill du servera salladen varm kan du förbereda resten av ingredienserna till salladen och koka bönorna samtidigt som kycklingen grillas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top