Du behöver
- 4 kycklingfiléer
- 1 msk torkad rosmarin
- salt och peppar
- smör och olja till stekning
- 300 g vaxbönor
- 250 g tomater, gärna små gula
- 0,5 gurka
- 3 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 liten vitlöksklyfta
- 4 små färska getostar (ca 100 g)
Gör så här
1
Halvera varje kycklingfilé till två tunnare. Krydda med rosmarin, salt och peppar.
2
Ansa och koka bönorna i saltat vatten i cirka 2 minuter. Häll av i durkslag och skölj dem hastigt.
3
Skär tomaterna i lite slarviga bitar. Skär gurkan i stickor. Blanda runt bönor, tomater och gurka med olja och vinäger. Pressa i vitlöken. Salta och peppra.
4
Grilla eller stek kycklingfiléerna i cirka 3 minuter på varje sida tills de är genomstekta och har fått fin färg. Servera kycklingen varm med bönsallad och varsin liten getost.
5
6
Tips! Vill du servera salladen varm kan du förbereda resten av ingredienserna till salladen och koka bönorna samtidigt som kycklingen grillas.