Kryddknappar med ingefära

Du behöver 1/7 av mördegen 1 äggvita, uppvispad 0,5 dl råsocker 0,5 tsk malen ingefära 1 tsk kardemummakärnor 0,5 tsk malen kanel 1 krm nyriven...

Tillagningstid: 15 minuter
65 portioner

Du behöver

  • 1/7 av mördegen
  • 1 äggvita, uppvispad
  • 0,5 dl råsocker
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 krm nyriven muskotnöt

Gör så här

1
Rulla ut degen till fyra längder, cirka 20 centimeter långa. Lägg kallt att vila i cirka 30 minuter.

2
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda socker och kryddor väl på en bricka. Pensla längderna med äggvita och rulla i kryddsockret.

3
Skiva längderna i cirka 1 centimeter breda bitar (lägg längderna tätt ihop, då kan du skära alla fyra på en gång). Lägg över på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i 7–10 minuter tills de känns torra och lätta. Dra över bakplåtspapperet på galler och låt kakorna svalna helt.


Kommentar:
Tid 15 minuter + 30 minuter att vila + cirka 10 minuter i ugn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top