Du behöver
- 1/7 av mördegen
- 1 äggvita, uppvispad
- 0,5 dl råsocker
- 0,5 tsk malen ingefära
- 1 tsk kardemummakärnor
- 0,5 tsk malen kanel
- 1 krm nyriven muskotnöt
Gör så här
1
Rulla ut degen till fyra längder, cirka 20 centimeter långa. Lägg kallt att vila i cirka 30 minuter.
2
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda socker och kryddor väl på en bricka. Pensla längderna med äggvita och rulla i kryddsockret.
3
Skiva längderna i cirka 1 centimeter breda bitar (lägg längderna tätt ihop, då kan du skära alla fyra på en gång). Lägg över på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i 7–10 minuter tills de känns torra och lätta. Dra över bakplåtspapperet på galler och låt kakorna svalna helt.
Tid 15 minuter + 30 minuter att vila + cirka 10 minuter i ugn.