Du behöver
- 1 st blomkålshuvud ca 1 kg
- smör och olja till stekning
- 1 st gul lök
- 2 st vitlök klyftor
- 1 l grönsaksbuljong
- 2 dl grädde
- 1 st citron lite av saften och det yttersta finrivna skalet
- salt nymalen svartpeppar
- 2 msk olivolja
- 1 dl hasselnötter
Gör så här
1
Ansa och skär blomkålen i mindre bitar och fräs med smör och olja i en stor kastrull i några minuter. Hacka lök och vitlök och låt svettas med kålen på låg värme. Tillsätt buljongen och koka under lock tills blomkålen är mjuk, cirka 10 minuter. Ta av från värmen, mixa slät med stavmixer och mixa i grädden. Koka upp igen och smaka av med en aning citronsaft, salt och peppar. Späd soppan med mer buljong om den är för tjock.
2
Blanda citronskalet med olivoljan i en skål. Rosta nötterna i torr panna tills de doftar och skalen börjar spricka. Gnugga av skalen mellan hushållspapper. Grovhacka nötterna.
3
Servera soppan med hackade nötter och ringla över citronolja. Ett fullkornsbröd är gott till.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Näringsvärde: Kcal 494, Fett 32 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 11 g