Du behöver
- 400 g chorizokorv
- olja till stekning
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 dl vitt vin
- 2 st burkar hela plommontomater
- 1 msk kycklingfond koncentrerad
- 2 st burkar kikärter
- salt nymalen svartpeppar
- 0.5 kruka basilika bladen
- matyoghurt
- bröd
Gör så här
1
Skiva korven och fräs den i en gnutta olja till fin färg. Skala och tunnklyfta löken och hacka vitlöken och låt dem fräsa med korven utan att ta färg.
2
Häll på vinet och koka ner till hälften, klipp tomaterna grovt i burken och tillsätt dem och kycklingfond i pannan. Låt puttra ihop cirka 10 minuter.
3
Häll av och skölj kikärterna, vänd ner dem i pannan och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar. Strimla över basilika.
4
Servera med en klick matyoghurt och gott bröd att suga upp såsen med.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Näringsvärde: Kcal 630, Fett 29 g, Kolhydrater 56 g, Fibrer 11 g