Du behöver
- 16 kokta havskräftor
- 1 dl finhackad fänkål
- 1 dl riven parmesanost till krämen + ½ dl till gratinering
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl matolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 1/2 dl blandade örter, hackade
- (t ex dill, basilika, persilja)
- 1 krm kajennpeppar, salt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 250 grader, varmluft- och grilleffekt.
2
Halvera havskräftorna på längden. Mixa fänkål, parmesanost, äggulor och dijonsenap till en slät kräm. Tillsätt matoljan droppvis under konstant mixning tills krämen binder sig. Häll i örter, vitvinsvinäger, salt och kajennpeppar och mixa igen.
3
Lägg kräfthalvorna med köttsidan upp i en ugnssäker form och bred på ett rejält lager kräm på varje. Strö över parmesanost och gratinera i cirka 5–8 minuter tills de får fin och gyllene färg. Servera direkt, gärna med ett surdegsbröd till.