Du behöver
- 4 PORTIONER (som huvudrätt)
- 8 PORTIONER (som tillbehör)
- 1 aubergine
- 1 squash
- 3 msk olja
- 1 pkt (250 g) marinerad tofu
- 1 ask (250 g) färsk bönmix
- 100 g sallad, gärna flera sorter
- 1 rödlök, finhackad
- 1 kruka basilika
- ½ dl vitlöksvinägrett
Gör så här
1
Skär aubergine och squash i skivor. Lättast är att grilla dem om de är skurna på längden (kan skäras i mindre bitar efter grillning). Pensla med olja, salta och peppra. Grilla på båda sidor till skivorna fått fin färg. Lägg att svalna.
2
Skär tofun i stora kuber, pensla med olja. Grilla tills tofun fått fina grillmärken.
3
Blanda aubergine, squash, tofu, bönmix, sallad och rödlök. Strö över basilikan. Häll på vinägretten.
8 portioner som tillbehör.
Näringsvärde per portion: 376 kcal, 17 g protein, 25 g fett, 20 g kolhydrater.
Tips! Bönmixen är en perfekt bas i en sallad eftersom den innehåller mycket protein och blir såväl en mättande som supergod ingrediens.