Grillad sallad med aubergine och basilika

Du behöver 4 PORTIONER (som huvudrätt) 8 PORTIONER (som tillbehör) 1 aubergine 1 squash 3 msk olja 1 pkt (250 g) marinerad tofu 1 ask...


4 portioner

Du behöver

  • 4 PORTIONER (som huvudrätt)
  • 8 PORTIONER (som tillbehör)
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 3 msk olja
  • 1 pkt (250 g) marinerad tofu
  • 1 ask (250 g) färsk bönmix
  • 100 g sallad, gärna flera sorter
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 kruka basilika
  • ½ dl vitlöksvinägrett

Gör så här

1
Skär aubergine och squash i skivor. Lättast är att grilla dem om de är skurna på längden (kan skäras i mindre bitar efter grillning). Pensla med olja, salta och peppra. Grilla på båda sidor till skivorna fått fin färg. Lägg att svalna.

2
Skär tofun i stora kuber, pensla med olja. Grilla tills tofun fått fina grillmärken.

3
Blanda aubergine, squash, tofu, bönmix, sallad och rödlök. Strö över basilikan. Häll på vinägretten.


Kommentar:
8 portioner som tillbehör.
Näringsvärde per portion: 376 kcal, 17 g protein, 25 g fett, 20 g kolhydrater.
Tips! Bönmixen är en perfekt bas i en sallad eftersom den innehåller mycket protein och blir såväl en mättande som supergod ingrediens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top