Du behöver
- 4 paprikor i olika färger
- 1 rödlök
- 1 msk olivolja
- 1 msk röd balsamvinäger
- salt och svartpeppar
- 1 tsk oregano
- 0,5 dl pinjenötter
- BRÖDRÖRA
- 8–10 skivor vitt formbröd, eventuellt glutenfritt
- 1 dl olivolja
- 2 dl grovriven parmesanost
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 dl hackad persilja
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj paprikorna, dela dem i halvor och ta ur kärnorna. Skär dem i knappt halvcentimeterbreda stavar. Skär rödlöken i tunna ringar.
2
3
2. Blanda allt i en kastrull och häll på olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och oregano. Stek på inte alltför stark värme i ca 45 minuter eller mer. Lägg i pinjenötterna mot slutet.
4
5
3. Skär bort kanterna på formbrödsskivorna och dela brödet i små tärningar. Lägg i en skål och häll på olivolja, parmesanost, vitlök och persilja. Rör om ordentligt så att allting blandas.
6
7
4. Lägg brödröran i mitten av en ugnsfast form och den stekta paprikan runt om. Sätt in i ugnen i 5 minuter. Servera gärna med en krispig grönsallad med till exempel senapsdressing.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
570 KCAL PER PORTION
E% 11 procent protein, 66 procent fett, 23 procent kolhydrater