Du behöver

  • 4 paprikor i olika färger
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 dl pinjenötter
  • BRÖDRÖRA
  • 8–10 skivor vitt formbröd, eventuellt glutenfritt
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl grovriven parmesanost
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj paprikorna, dela dem i halvor och ta ur kärnorna. Skär dem i knappt halvcentimeterbreda stavar. Skär rödlöken i tunna ringar.

2

3
2. Blanda allt i en kastrull och häll på olivolja, balsamvinäger, salt, peppar och oregano. Stek på inte alltför stark värme i ca 45 minuter eller mer. Lägg i pinjenötterna mot slutet.

4

5
3. Skär bort kanterna på formbrödsskivorna och dela brödet i små tärningar. Lägg i en skål och häll på olivolja, parmesanost, vitlök och persilja. Rör om ordentligt så att allting blandas.

6

7
4. Lägg brödröran i mitten av en ugnsfast form och den stekta paprikan runt om. Sätt in i ugnen i 5 minuter. Servera gärna med en krispig grönsallad med till exempel senapsdressing.


Kommentar:
570 KCAL PER PORTION
E% 11 procent protein, 66 procent fett, 23 procent kolhydrater

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows