Du behöver

  • 100 gr champinjoner
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 gr frysta sojabitar (eller quornbitar)
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl rödvin
  • 1 tsk sojasås
  • svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 dl havregrädde (iMat, 7 % fett)
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • bladpersilja

Gör så här

1
1 Ansa svampen, skär i halvor om stora, låt dem vara hela annars. Skär morötterna i mindre bitar. Hacka löken. Fräs allt med sojabitarna i olja till löken är gyllene och sojabitarna fått fin färg.

2

3
2 Tillsätt rödvin, soja och kryddor, rör om ordentligt. Häll över grädde och buljong. Låt puttra fem minuter.

4

5
3 Toppa med bladpersilja. Servera med vildris, potatismos eller matvete, samt en grönsallad eller sockerärtor.


Kommentar:
En gryta med de klassiska inslagen, fast med vegetariska råvaror förstås. Mustig, matig och mättande.

Havregrädde finns numera av olika märken i de flesta livsmedelsbutiker, med olika fetthalter. Innehåller naturligtvis inga animaliska fetter.

164 kcal*
E% 30 procent protein, 41 procent fett, 29 procent kolhydrater
*= per portion (endast grytan, ej tillbehör)

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows