Du behöver
- 100 gr champinjoner
- 3 morötter
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 300 gr frysta sojabitar (eller quornbitar)
- 1 msk olja
- 1/2 dl rödvin
- 1 tsk sojasås
- svartpeppar
- 1 krm timjan
- 1 dl havregrädde (iMat, 7 % fett)
- 2 dl grönsaksbuljong
- bladpersilja
Gör så här
1
1 Ansa svampen, skär i halvor om stora, låt dem vara hela annars. Skär morötterna i mindre bitar. Hacka löken. Fräs allt med sojabitarna i olja till löken är gyllene och sojabitarna fått fin färg.
2
3
2 Tillsätt rödvin, soja och kryddor, rör om ordentligt. Häll över grädde och buljong. Låt puttra fem minuter.
4
5
3 Toppa med bladpersilja. Servera med vildris, potatismos eller matvete, samt en grönsallad eller sockerärtor.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
En gryta med de klassiska inslagen, fast med vegetariska råvaror förstås. Mustig, matig och mättande.
Havregrädde finns numera av olika märken i de flesta livsmedelsbutiker, med olika fetthalter. Innehåller naturligtvis inga animaliska fetter.
164 kcal*
E% 30 procent protein, 41 procent fett, 29 procent kolhydrater
*= per portion (endast grytan, ej tillbehör)