Pestolax i smördegssnurra

Du behöver 330 g laxfilé (3 portionsbitar) 1 rulle smördeg ca 2 msk pesto lite uppvispad äggvita eller mjölk Gör så här 1 Skär fiskfiléerna...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 330 g laxfilé (3 portionsbitar)
  • 1 rulle smördeg
  • ca 2 msk pesto
  • lite uppvispad äggvita eller mjölk

Gör så här

1
Skär fiskfiléerna längs med “skinnsidan” till tunna skivor, minst tre skivor per filé. Lägg dem tätt på utrullad smördeg. Bred pesto tunt på fisken.

2
Rulla samman så hårt du kan och lägg i frysen en stund, cirka 20 minuter med skarven nedåt.

3
Ta ur och skiva centimetertjocka rundlar, lägg på papprad plåt. Om degen vill sträcka sig, rulla den runt kanten bäst det går. Pensla gärna med lite uppvispad äggvita, mjölk går också bra.

4
Grädda 15–20 minuter i mitten på 225 grader varm ugn. Servera bums.


Kommentar:
Tid 30 minuter + kyltid

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top