Anisstjärnor

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 0.75 dl socker 1 tsk anis nystött, hel eller 1 ½ tsk malen anis 1 st äggula 100 g smör...

Tillagningstid: 40 minuter
50 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl socker
  • 1 tsk anis nystött, hel eller 1 ½ tsk malen anis
  • 1 st äggula
  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten eller 1 msk anislikör
  • 0.5 tsk anis stött eller malen
  • hushållsfärg röd eller grön

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker och anis i en matberedare eller bunke. Tillsätt äggulan och smöret i mindre bitar. Blanda ihop till en smidig deg. Låt den ligga i kyl cirka 1 timme så går det lättare att kavla den.

2
Kavla degen 3–4 millimeter tjock. Ta med mått ut små stjärnor. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen i 225 grader cirka 5 minuter. Låt kakorna kallna på galler. Rör samman florsocker, vatten eller likör och anis till en glasyr. Färga den rosa eller grön med några droppar hushållsfärg. Glasera kakorna. Låt glasyren torka helt innan

3
kakorna läggs i en burk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top