Californiakakor

Du behöver 2.5 dl farinsocker brunt 1 msk maizena majsstärkelse 1 krm salt 2 st äggvitor 2 dl nötkärnor hackade Gör så här Blanda farinsocker,...

Tillagningstid: 45 minuter
25 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl farinsocker brunt
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 krm salt
  • 2 st äggvitor
  • 2 dl nötkärnor hackade

Gör så här

Blanda farinsocker, maizena och salt. Vispa äggvitorna till hårt skum, gärna med elvisp i en torr, ren skål. Blanda försiktigt skummet med farinblandningen. Rör ner nötterna. Klicka ut smeten glest på bakplåtspapper på en plåt med hjälp av en tesked. Kakorna kan flyta ut under gräddningen. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i 15 minuter. Låt kakorna svalna innan de lossas från papperet. Förvara kakorna i en tättslutande burk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top