Vaniljstubbar

Du behöver 5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 0.5 tsk hjorthornssalt 200 g smör 1 st äggula strösocker eller brunt farinsocker Gör så här 1...

Tillagningstid: 35 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk hjorthornssalt
  • 200 g smör
  • 1 st äggula
  • strösocker eller brunt farinsocker

Gör så här

1
Blanda mjöl, vaniljsocker och hjortshornssalt i en matberedare eller i en hög på en arbetsbänk. Dela smöret i mindre bitar. Arbeta in dem och äggulan i mjölblandningen. Arbeta till en smidig deg. Forma degen till längder, cirka 2 ½ centimeter i diameter. Skär dem i cirka 2 centimeter breda bitar. Ställ dem med snittytan uppåt på bakplåtspapper på en plåt.

2
Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader, cirka 12 minuter.

3
Doppa snittytan på kakorna i strösocker eller farinsocker medan de ännu är varma. Låt kakorna svalna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top