Kycklingvingar med glasnudelsallad

Du behöver 4 st vitlök klyftor 1 st röd chili 1 bitar ingefära ca 7 cm 0.5 dl japansk soja 2 msk risvinäger 1 msk...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st vitlök klyftor
  • 1 st röd chili
  • 1 bitar ingefära ca 7 cm
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 0.5 dl olja neutral
  • 1.5 kg kycklingvingar yttersta leden borttagen
  • salt nymalen svartpeppar
  • 200 g glasnudlar
  • 0.5 dl limesaft
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 msk socker
  • 1 st vitlök riven
  • 1/2–1 st chili utan kärnor, hackad
  • 200 g cocktailtomater sköljda
  • 1 st gurka skalad och urkärnad
  • 1 kruka koriander
  • 4 st salladslökar
  • 1 st rödlök
  • 2 st avokado

Gör så här

1
Hacka vitlök, chili och skalad ingefära fint. Blanda med soja, vinäger och oljor i en stor skål. Vänd ner kycklingvingarna och låt marinera en timme eller över natten. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingvingarna på en papprad plåt, salta och peppra. Baka i ugnen i cirka 20–25 minuter tills de fått fin färg. Vänd ett par gånger under tiden.

2
Tillred glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av med kallt vatten och låt rinna av. Blanda limesaft, soja, socker, vitlök och chili och rör tills sockret löst sig. Vänd ner nudlarna och låt dra åt sig smaken. Klipp nudlarna så blir de lättare att blanda och äta.

3
Klyfta tomater, skiva gurkan, skär korianderblad och -stjälkar, skiva salladslök, hacka rödlöken, skala och tärna avokadorna och vänd ihop allt med nudlarna. Servera till kycklingvingarna.


Kommentar:
Lägg till tid för att marinera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top