Du behöver

  • 2 burkar kikärter (ca 750 g)
  • 1 gul lök, strimlad
  • olja att steka i
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter, grovt rivna
  • ½ tsk spiskummin
  • 300 g champinjoner, skivade
  • salt och peppar
  • 200 g broccoli i bitar
  • 250 g frysta edamamebönor, tinade
  • 3 msk solrosfrö
  • Tillbehör
  • turkisk yoghurt

Gör så här

1
Skölj av kikärterna i kallt vatten.

2
Fräs löken i lite olja och pressa över vitlök.

3
Låt kikärter och morotsriv fräsa med i några minuter på medelhög värme. Krydda med spiskummin. Ta upp ur stekpannan och fräs svampen i olja, salta och peppra.

4
Lägg tillbaka bönröran i stek-pannan tillsammans med broccoli och sojabönor och låt fräsa vidare i 5 minuter. Salta och peppra mer om det behövs.

5
Strö över solrosfrö vid servering. Turkisk yoghurt är gott till.


Kommentar:
Näringsberäkning: Kcal 531, Fett 24 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 18 g